Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Búvárszivattyú

Búvárszivattyú 

Búvárszivattyú más néven csőszivattyú vagy csőbúvár szivattyú, ki hogyan ismeri legfontosabb feladata, hogy fúrt kutakból a felszínre emelje a vizet. Természetesen más alkalmazásra is alkalmas mint például ciszternákból való locsolás vagy nagynyomású tűzoltó rendszerek megtáplálása. A búvárszivattyú felhasználásának számos módja lehetséges de figyelni kell pár dologra. Mivel a búvárszivattyú hidrofejét ami a vízszállításért felelős egy víztől elzárt aszinkron motor hajtja, más néven búvármotor, gondoskodni kell a megfelelő hűtésről. Abban az esetben ha kútból szivattyúzunk akkor a kútfal és a szivattyú palástja között üzem közben megfelelő vízáramlási sebesség alakul ki ami megfelelően lehűti a búvármotort. Ha a felhasználás nem kútból történik a szivattyúra köpenycsövet kell szerelni ami optimalizálja a hűtést. Búvárszivattyú szárazon futást nehezen viseli, a járókerekek hamar megkopnak és összeégnek. Védjük a szivattyút a szárazra futástól! Abban az esetben ha 3 fázisú búvárszivattyút üzemeltetünk, használjunk fázis védelmet!

Ezzel a pár dologgal éveket hosszabbíthatunk a búvármotor élettartamán. 3-4 évente(optimális esetben) ellenőriztesse a búvárszivattyú működését! Ha szükséges tömítéseket, kondenzátort elektromos vezetéket vagy megkopott járókerekeket cseréltesse ki! Minőségi (nem nagy áruházi) szivattyúkat az ország több területén javítanak! 

                                                       

Emelési magasság szerint, Búvárszivattyú, Csőszivattyú Emelési magasság szerint, Búvárszivattyú, Csőszivattyú
Megfelelő nyomásértékű szivattyú kiválasztásához érdemes szakember véleményét kérni. Búvárszivattyú adatainak feltüntetésekor a maximális értéket jelzi a gyártó! Megfelelő érték kiválasztásához használja a jelleggörbét, és számoljon a szivattyú felett elhelyezkedő vízoszloppal!
Gyártó szerint Búvárszivattyú, Csőszivattyú Gyártó szerint Búvárszivattyú, Csőszivattyú
Búvárszivattyúk a lakosság és az ipar részére! Búvárszivattyúk a fúrt kutak vizeinek felszínre emelésére szolgáló szivattyúk. Búvárszivattyúk alkalmazása ásott kutakba vagy ciszternákba köpenycső alkalmazása nélkül nem javasolt ! Minőségi gyártók.
Vízszállítás szerint Búvárszivattyú, Csőszivattyú Vízszállítás szerint Búvárszivattyú, Csőszivattyú
Búvárszivattyúk, csőszivattyúk vízszállítása. Vízszállítás szivattyúknál fontos tényező. Pontos vízszállítást a szivattyú jelleggörbe határozza meg. Jelleggörbét minden esetben figyelembe kell venni.